Table of Contents Table of Contents
Next Page  107 / 114 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 107 / 114 Previous Page
Page Background

107

|

טבע הדברים

מנות)

8(

מרק גספצ'ו אלכוהולי

המצרכים:

יין לבן יבש

1

עגבניות אדומות בשלות ( חממה) , קלופות (לחלוט

6

במים חמים כשתי דקות ולקלף)

שיני שום, קלופות

2

בצל

1/2

כפות יין שרי

3

פרוסות עבות של חלה או לחם לבן אחיד ללא

2

הקרום

פלפל כתום

1 ,

פלפל אדום

1

חופן עלי פטרוזיליה , חופן עלי כוסברה

כוס שמן זית

1/3

מלח, פלפל שחור גרוס

כוס קוביות קרח

אופן ההכנה:

מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את כל

המרכיבים למעט שמן זית

מזלפים את שמן הזית באטיות תוך כדי

עבודה טוחנים עד לקבלת מרקם חלק

ואחיד

טועמים ומתקנים תיבול

פסטה עגבניותשרי וודקה

המצרכים:

בקבוק וודקה בטעם אוכמניות

1/2

גרם פסטה – פנה /

500

גרם חמאה

50

כף שמן זית

1

בצל סגולבינוני פרוס דק

1

גרם עגבניות שרי אדומות

200

(חתוכות לרבעים)

גרם עגבניות שרי צהובות (חתוכות לרבעים)

200

קורט פלפל שאטה גרוס

גרם גבינת פרמזן, מגוררת

150

אופן ההכנה:

במחבת כבדה מחממים את שמן הזית והחמאה

מוסיפים את הבצל ומזהיבים על אש בינונית עד שקיפות

מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה

מוסיפים את עגבניות השרי החצויות

דקות

2

מטגנים

מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה

דקות

10

מנמיכים האש ומבשלים כ

תוך כדי ערבוב מוסיפים את הוודקה הפלפל החריף המלח

והפלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט

מכבים האש ומוסיפים חצי מעשבי התיבול

**ניתן לשלב שמנת, מוסיפים יחד עם הוודקה

מכינים על פי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה.

הפסטה:

מעבירים הפסטה המוכנה למחבת ומערבבים הכל יחד היטב

מניחים מנה גדושה במרכז צלחת הגשה מפזרים

הגשה:

מעל קורט פלפל שאטה גרוס. מפזרים מעל פרמז'ן מגורר

וקורט מעשבי התיבול השונים

טיפים להתאמת שוקולד

לאלכוהול

מספרים שברוסיה שותים וודקה כדי להתחמם, אבל

בצד השני של העולם (תלוי מאיפה אתה מסתובב..),

ק"מ ותחת אקלים מדברי,

2,000-

במרחק של יותר מ

אנחנו קצת מתקשים להבין זאת. אין ישראלי

ששותה אלכוהול כדי לשרוד, אלכוהול הוא תענוג.

הוא צריך להתאים לאווירה, למזג האוויר, למקום

ולתקופה שבה אנחנו שותים אותו, וכשמדברים על

אלכוהול בחורף זה רק מתבקש לשים אותו יחד עם

תענוג שוקולדי.

הם נראים קצת לא קונבנציונליים יחד, אבל זה רק

מפני שאנחנו לא בהכרח מכירים אותם בוורסיה

הזאת. הם החברים הכי טובים אם רק תעזרו להם

למצוא את הדרך לדבר ביניהם. הם דומים יותר

משאנחנו מבינים, שניהם משחררים צחוק, שמחה

והרגשה טובה, ותפקידנו לתת להם את מקומם יחד

וליהנות מהתענוג.

לסוגי שוקולד שונים עצמת טעמים שונה, וכדי

להעצים את טעמו של השוקולד חשוב לדעת איזה

סוג אלכוהול משדכים לו. חשוב לשים לב לכמויות,

כשיותר מדיי אלכוהול מכל סוג שהוא יגרום לשוקולד

לטעם מריר ולהפרת מאזן הטעמים.

להלן כמה טיפים שיעזרו לכם במשימה:

השתמשו בשוקולד איכותי - לא משנה איזה

שוקולד משדכים (שוקולד חלב, לבן או כהה),

כדאי מאוד שיהיה זה שוקולד איכותי ובסטנדרט

גבוה.

אזנו רמות מתיקות - אין לערבב שוקולד

שמתיקותו גבוהה מהאלכוהול, אלא להפך,

עדיף שהמשקה יהיה במתיקות מוגברת. לצורך כך

כדאי מאוד לטעום קצת מזה וקצת מזה, ולהעריך את

רמות המתיקות. אין מה לדאוג מעבודה "קשה" מדיי,

אחרי הכול זוהי אחת העבודות המתוקות שקיימות.

התאימו צבעים - חשוב לשלב בין שוקולד

לאלכוהול בהתאם לרמת הכהות של השוקולד.

כמו שמתאימים יין ואוכל, כך גם כאן, הכלל המרכזי

הוא שככל שהשוקולד כהה יותר כך גם המשקה.

התאימו מרקמים - מרקמו המלא והחלק של

השוקולד מבקש את שידוכו למשקאות בעלי

עפיצות רכה ומעוגלת, והעובי הקטיפתי של השוקולד

משתלב מצוין במשקאות בעלי גוף.

אייל גליק

|

המטבחון של אייל