Table of Contents Table of Contents
Next Page  106 / 114 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 106 / 114 Previous Page
Page Background

טבע הדברים

|

106

כתב וצילם: זיו מנור

שיחות יין

בירה -

הסוד בחבית, המסר בבקבוק

עובדות מעניינות על בירה, אחד המשקאות העתיקים בעולם:

בעבר, כשהיו שואלים ישראלי איזו בירה הוא שותה, רוב הסיכויים שהיה עונה: גולדסטאר.

והמהדרין היו מוסיפים: "מהחבית". כי מעבר לעובדה שפעם זה פחות או יותר מה שהיה

בנמצא, לא הייתה בארץ תרבות שתייה מפותחת כפי שהיא היום. היום אנחנו כבר מייצאים

ובשעה שמיום ליום גדל היקף מומחי היין בארץ,

אלכוהול ואף זוכים בפרסים בין-לאומיים

המסתובבים בארשת פנים חשובה ומדברים על עפיצות ורוקקים הצדה בחן, ראוי שניתן

הרי בואו נודה על האמת, המשקה

תשומת לב גם לאחות העממית והפופולרית יותר: הבירה

האלכוהולי הראשון של רובנו היה בירה. לא מנוערת. מקוררת.

Didriks

צילום:

ובמצב רוח נוסטלגי זה הנה עשר עובדות חשובות על בירה:

בירה הוא שם כולל לכמה משקאות חריפים המיוצרים בתסיסה. הבירה הראשונה יוצרה לפני אלפי

.1

שנים, ויש הטוענים שבירה היא בכלל משקה פרהיסטורי שנוצר במקרה: גרגירי שעורה שאוחסנו לצורך

אכילה נרטבו והפכו לעיסה דייסתית או בלילה רטובה. הבלילה מתחילה לתסוס מעצמה. לאחר כמה ימי

תסיסה, אם מדללים את הבלילה שתססה במים מתקבל משקה שהוא גם משביע וגם גורם להרגשה של

מצב רוח טוב, בזכות האלכוהול שנוצר בו באופן טבעי.

הבירה מורכבת בעיקר משעורה, כשות, מים ושמרים. במקומות שונים בעולם מוסיפים תבלינים

.2

וזרעים שונים כדי להעניק לבירה את טעמה הייחודי.

שלוש יצרניות הבירה המובילות בעולם הן: ארצות הברית, סין ורוסיה.

.3

לאגר היא הבירה הנפוצה ביותר בעולם, צבעה בהיר, והיא בעלת ארומה קלה ונעימה. היא ידועה

.4

, על שם הבירה הצ'כית המפורסמת. לייצורה משתמשים בשמרי תסיסה תחתית.

Pilsner

גם בשם

קרלסברג, טובורג רד וטובורג גרין הן בירות מסוג זה.

למה בירה מהחבית? בגלל הטעם: החשיפה הקצרה לחום בתהליך הפסטור משאירה את

.5

CO2

טעם הבירה קרוב מאוד לטעמה המקורי. בנוסף, כתוצאה מהמזיגה נוזל הבירה משחרר

המשביח את טעמה. הטעם פחות מריר, יותר קליל ופחות מוגז. בירה מהחבית תמיד מוגשת

בטמפרטורה הנכונה בגלל הטריות: מחזור החביות בשוק קצר ביותר, ומרבית החביות נמזגות

בתוך שבועיים עד חודש מיום המילוי, כך שהבירה טרייה מאוד.

הקצף הוא תכונה חשובה של הבירה, והוא תורם למראה ולהנאה ממנה. הקצף נוצר על ידי

.6

.

CO2

החלבונים שבבירה וגז ה-

חודשים מיום

12 -

חיי מדף: בירה בחבית - שישה חודשים מיום המילוי. בפחית/בקבוק

.7

המילוי.

הדרך הנכונה להתרשם מבירה: את הטעימה מומלץ לבצע בכוס נקייה ומעט מעוגלת כדי

.8

שהארומה לא תברח. התרשמות ויזואלית: מתבוננים בבירה ובוחנים את הצבע, השקיפות,

המראה והקצף. הרחה: מריחים ומתרשמים מהארומה. לגימה: טועמים ומגלגלים את הבירה

בחלל הפה ומניחים ללשון לטעום את קשת הטעמים תוך כדי בליעתה.

יתרונות בריאותיים ותזונתיים: שתייה מבוקרת של בירה מאזנת את רמת הסוכר בגוף, שומרת

.9

, נוגדי

B

על הלב ובאופן כללי משפרת את תפקוד מערכת החיסון. הבירה עשירה בוויטמינים מסוג

חמצון ומינרלים החשובים לבריאותנו, כגון: אבץ, אשלגן ומגנזיום.

ליטרים של בירה בשנה. זה כאין וכאפס לעומת ידידנו

14

הישראלי הממוצע צורך בסביבות

.10

ליטרים. אך כמו כל דבר בחיים, הכול יחסי, וגם קיבולת השתייה האירית המפורסמת

130

האירי שצורך

ליטרים של בירה בשנה.

160

מוגבלת יחסית לקיבולת הצ'כי הממוצע, הצורך